Blogul nostru delicios

Fiecare lucru, fiecare invenție are o istorie. Și patiseria are o astfel de istorie. Vă prezentăm mai jos câteva istorioare despre unele produse de patiserie, mai mult sau mai puțin cunoscute, dar la fel de delicioase. Vă invităm să le aflați istoria și apoi, de ce nu, să le gustați în patiseria noastră!

Articole despre patiserie

retete cremsnit
20 | 01 | 2015

Un desert cu arome... divine!

Cine nu și-a dorit, măcar o dată, să guste dintr-un desert simplu, ușor, răcoros, fără umplutură de fructe, fără ciocolată ori fructe confiate? S-ar putea crede că nu există asemenea desert, însă vă înșelați, mulți dintre voi îl cunoașteți. Sau vă veți dori să-l cunoașteți după ce veți citi articolul acesta. Prăjitura minune se numește... cremșnit!

istoria croissantului
04 | 01 | 2015

Cine a creat croissantul?

Croissantul, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate produse de patiserie din lume, are o istorie extrem de disputată. La prima vedere, toată lumea atribuie croissantul ca fiind o creație a patiseriei franceze, o pâinică pufoasă, crescută, acompaniată de o cafea sau un ceai, simplă ori umplută cu gem, ciocolată sau creme diverse, servindu-se la micul dejun sau seara.

istoria patiseriei moderne
27 | 12 | 2014

Istoria patiseriei moderne

Nu este român să nu se gândească că o masă nu e completă dacă nu se termină cu un... desert. Ei bine cuvântul acesta magic provine, după cum mulți bănuiesc, din francezul ”dessert” și - cam de pe la începutul secolului al XVII-lea - acesta a căpătat semnificaţia răsfăţului dulce cunoscut astăzi în toată lumea.

Loading